Fiecare femeie are un parfum anume.

Iar creatorii stiu acest lucru. Astazi exista o gama foarte larga de esente potrivite pentru fiecare moment in parte, pentru fiecare tip de vestimentatie si pentru fiecare stil. Potrivit specialistilor, parfumul trebuie ales in functie de personalitatea celei care il foloseste. Cum alegem "mireasma" care sa ne reprezinte cu adevarat?

Multe femei sunt de parere ca parfumul cel mai potrivit este acela care ii face pe barbati sa intoarca privirea dupa ele sau cel care le determina pe celelalte femei sa se intrebe: "Ce parfum foloseste?".

Totusi, parfumurile au fost create initial pentru scopuri curative. Egiptenii antici, care erau maestri in arta esentelor aromate, erau de parere ca diferitele parfumuri pot vindeca multe probleme de sanatate.

Esentele de flori, lemn si citrice faceau parte din acel arsenal terapeutic, aceeasi baza pe care creatorii moderni de parfumuri o folosesc pentru a produce diferite esente. Dar o data cu preluarea acestui obicei de creare a parfumurilor de catre romani, esentele au devenit extrem de necesare in procesul de infrumusetare, in timp ce in Evul Mediu acestea aratau bogatie, iar ulterior au devenit "necesare pentru suflet".

Fiecare epoca a valorificat parfumurile in mod diferit. Astazi, o sticluta cu parfum este un element ce nu lipseste din geanta femeilor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.