Managerii si directorii apeleaza la programele MBA organizate de universitatile din strainatate in Romania, pentru a obtine diplome recunoscute international.

Nici o universitate din Romania nu poate organiza cursuri de master in administrarea afacerilor pentru pregatirea managerilor a caror diploma de absolvire sa fie recunoscuta international. Singura solutie de a avea un program de Master of Business Administration (MBA) a fost ca universitatile sa incheie parteneriate cu institutiile de invatamint de prestigiu din strainatate.

Astfel, Academia de Studii Economice din Bucuresti are programe MBA in colaborare cu University of Akron din Statele Unite, dar si cu cele mai importante scoli de afaceri din Canada, Germania si Franta. Si Universitatea din Bucuresti a adus programul MBA, inca din 2002, in colaborare cu Tiffin University din Statele Unite. Iar British Council a anuntat, in aceasta saptamina, lansarea unui nou program MBA, organizat de Universitatea Sheffield, din Marea Britanie, in parteneriat cu City College din Salonic.

Diploma Honoris pentru MBA

La programele MBA nu pot aplica decit managerii si directorii care au deja vechime in domeniul afacerilor. De exemplu, pentru MBA-ul organizat de Universitatea din Bucuresti trebuie sa ai minimum trei ani de experienta in activitatea manageriala.

Pe linga aceasta conditie, toate MBA-urile cer atestate de limba engleza, pentru ca orele sint tinute de profesori veniti de la universitatile din strainatate. Pentru programele de master in afaceri organizate prin British Council, in dosarul de inscriere trebuie sa existe si o licenta universitara de tip Honours. Cum in majoritatea programelor universitare romanesti diploma Honoris lipseste, aceasta poate fi suplinita de o performanta academica deosebita.

Masterat international pe banii patronului

In general, cursurile de MBA dureaza doi sau trei ani, cursantii participind la mai multe module. Taxa pentru un astfel de program depaseste 20.000 de euro, la care se adauga si cheltuielile pentru transport, cazare, masa, care ajung, in medie, la 5.000 de euro


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.