Din 2007 orice persoana care vrea sa sune de pe un telefon fix, la un alt numar apartinand tot unei retele fixe, va trebui sa formeze si prefixul judetean, respectiv al municipiului Bucuresti.

Acest lucru este valabil si in cazul convorbirilor urbane. Adica, daca de exemplu, se suna de la un post telefonic fix din Bucuresti, la un alt post, din aceeasi retea, aflat tot in Bucuresti, se va forma inainte prefixul 021, urmat de numarul dorit. Potrivit unor surse din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare a Comunicatiilor (ANRC), modificarile vor fi aplicate incepand cu 2007, urmand ca pe parcursul anului, abonatii sa poata efectua apeluri in ambele moduri, fie folosind numarul cu prefix, fie formand doar numarul simplu.

Si pentru apelurile dintre doua posturi fixe ale aceluiasi operator vom forma prefixul

La finele lui 2007, toti detinatorii de posturi telefonice fixe vor trebui sa fie cu lectia invatata, deoarece va inceta perioada de acomodare, trecandu-se la noul format national. Trecerea vizeaza toate retelele de telefonie fixa prezente pe piata romaneasca.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.