Rezultatele unei cercetari desfasurate la nivel mondial privind problematica sexuala dezvaluie faptul ca unul din doua cupluri are probleme in relatia sexuala, iar gradul de satisfactie poate creste mai degraba datorita factorilor fizici, decat celor psihologici.

Cercetarea, realizata de o companie farmaceutica, mai arata ca nu exista o legatura clara intre frecventa actelor sexuale si satisfactie. Trei sferturi dintre subiecti au afirmat ca viata lor s-a imbunatatit dupa un tratament medicamentos pentru disfunctie erectila. Studiul a fost realizat pe 12.558 de persoane (barbati si femei) cu varsta de peste 18 ani din 27 de tari si a durat un an: din martie 2005 pana in martie 2006. Au fost incluse tari de pe toate continentele: Australia, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Japonia, Coreea, Malaysia, Thailanda, Indonezia, Kuweit, Emiratele Arabe, Africa de Sud, Maroc, Egipt, Liban, Israel, Turcia, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Canada, SUA, Mexic, Brazilia.

Importanta actului sexual in cuplu
Studiul a aratat ca o buna relatie sexuala este importanta atat pentru barbati, cat si pentru femei: 90% dintre barbati afirma ca increderea in capacitatea lor sexuala este esentiala pentru relatia de cuplu. De altfel, toate aspectele unui relatii sexuale (actul sexual in sine, preludiul, abilitatea de a ajunge la orgasm, atractia fata de partener etc.) s-au dovedit foarte importante pentru ambele sexe. Una din principalele concluzii ale studiului dezvaluie ca, pe plan mondial, unul din doua cupluri nu sunt total multumite de viata lor sexuala. Cel mai bine stau din acest punct de vedere mexicanii, cu 75% de cupluri foarte satisfacute de viata sexuala.

Barbatii, ceva mai activi!
Potrivit aceluiasi studiu, media la nivel mondial a frecventei actelor sexuale este de 6,47 pe luna. Potrivit studiului, barbatii au in medie 6,6 acte pe luna, iar femeile 6,38 acte pe luna. Nu s-a stabilit insa o legatura clara intre satisfactia sexuala si frecventa actelor sexuale. De exemplu, barbatii din SUA si Marea Britanie fac sex cu aceeasi frecventa, dar, daca in Statele Unite media satisfactiei este de 55%, britanicii au o medie de doar 39.5%. Datele privind frecventa actelor se-xuale din cateva tari, pe baza raspunsurilor barbatilor si femeilor participante la studiu arata ca media in Franta este de 7,7, in Germania de 6,55, Marea Britanie: 6,4, SUA 6,4, Spania 6,05, si Italia cu 5,75. Mai mult de o treime (35%) dintre subiecti au afirmat ca au parte de "mai putin sex decat ar trebui" (40% dintre barbati si 29% dintre femei).

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.