Din 15 mai, romanii vor primi consultatii suplimentare gratuite de la peste patru sute de medici dermatologi din toata tara.

Cine sta prea mult la plaja risca sa se
imbolnaveasca de cancer de piele

Pacientii vor fi instruiti cum sa previna posibilele afectiuni ale alunitelor de pe corp. Acest program face parte din campania numita "Controleaza-ti alunitele apara-ti viata", lansata de membrii Societatii Romane de Dermatologie (SDR) in colaborare cu compania Mediplus, in scopul depistarii precoce a cancerului de piele.

Prof. dr. Dan Forsea, presedintele SRD, a explicat ca alunitele pot sa creeze probleme si este nevoie sa fie monitorizate. Ele pot dezvolta melanom, una dintre cele mai grave forme de cancer. Un risc mare prezinta cei care au: tegumente deschise la culoare, ochi albastri sau verzi, par blond sau roscat, istoric de arsuri solare severe, alunite numeroase. De asemenea, melanomul se dezvolta frecvent de la nivelul alunitelor zgariate, intepate sau expuse exagerat la raze UV. Boala are o evolutie rapida, cu metastazare la nivelul organelor interne. Singura metoda terapeutica eficienta este excizia alunitelor modificate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.