Actiunile din ultima perioada ale jandarmilor nemteni au scos la iveala un fenomen ingrijorator. Intr-o singura zi, vineri, 21 ianuarie, 11 elevi au fost prinsi consumind bauturi alcoolice in curtea scolii sau in apropierea unitatilor de invatamint. Cu toate ca ar fi trebuit sa se afle la ore, opt tineri au fost depistati, in jurul orei 13.00, in timp ce se cinsteau cu bere si coniac pe terenul de sport al Scolii nr. 5 Piatra-Neamt. Elevii prinsi de jandarmi au fost sanctionati cu amenda contraventionala, cea mai mare suma fiind un milion de lei. Cu doua ore inainte, o patrula aflata in zona Liceului Economic l-a prins pe S.S., 16 ani, care consuma bauturi alcoolice in fata unitatii de invatamint. I.C. si B.V., ambii in virsta de 15 ani, elevi la Scoala Generala "Spiru Haret", au fost surprinsi in jurul orei 9.45, in timp ce consumau o sticla cu sampanie in spatele unui bloc.

In legatura cu acest fenomen, capitanul Emilian Dragos, purtatorul de cuvint al Comandamentului de Jandarmi Neamt, a declarat: "Din pacate, consumul de bauturi alcoolice in apropierea scolilor a devenit o practica. Aproape ca nu exista zi in care sa nu gasim elevi care consuma bauturi alcoolice. Cei care sint prinsi sint sanctionati si se intocmesc adrese catre conducerea scolii la care invata. Ulterior, ei sint pedepsiti de regula prin scaderea notei la purtare".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.