Romanii care sufera de varice vor putea fi vindecati printr-o noua metoda chirurgicala in doar o ora. Inovatoarea tehnica este adusa in Romania de o echipa de medici parizieni la spitalul Euroclinic.
Interventia chirurgicala este o premiera pentru Romania. Noua metoda numita CHIVA intrece ca eficienta tratamentul clasic supranumit Stripping, care este traumatizanta pentru pacient. Prof. dr. Claude Fanceschi, inventatorul noii tehnici, spune ca acest procedeu inlatura si cauza, nu doar efectul. Mai exact, daca in Stripping venele bolnave sunt inlaturate, in noua procedura ele sunt de fapt "reparate" astfel incat circulatia sangelui este reorganizata.

O astfel de interventie se face cu anestezie locala, pacientul putand parasi spitalul dupa trei ore. La noi o operatie va costa intre 500 si 750 euro, in timp ce la Paris, ea ajunge la 3.000 de euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.