Un medic stomatolog, in varsta de 63 de ani, din Bucuresti, a inventat un vaccin miraculos cu ajutorul caruia trateaza cu succes persoanele ce sufera de o “infectie a dintilor”, numita parodontita, si previne aparitia cariilor.

Parodontita este extrem de raspandita si netratata la timp duce la pierderea definitiva a danturii. Potrivit medicilor specialisti, jumatate din dintii unui om se pierd din cauza cariilor dentare si jumatate prin parodontita.

Un grup de medici stomatologi din Bucuresti, in frunte cu doctorul Teodor Georgescu, a inceput in anul 1985 cercetarea efectului terapeutic al vaccinului stafilococic in parodontita (cercetarea in vederea descoperirii unui antidot pentru o bacterie care duce la o boala ce se manifesta prin inflamatia gingiei, sangerari si care afecteaza structurile ce tin dintii in oasele maxilare).

Aceasta boala netratata la timp face ca dintele sa se clatine si sa cada in cele din urma. Potrivit medicilor specialisti, foarte multe persoane sufera de parodontita. Majoritatea adultilor trecuti de 40-50 de ani au deja aceasta boala, iar pe plan mondial peste doua miliarde de oameni sufera de aceasta infectie.

Potrivit doctorului Georgescu, o mare parte din pacientii sai care au incercat acest vaccin au scapat definitiv de parodontopatie, dar au existat cazuri cand vaccinul nu a facut ca boala sa dispara complet, ci numai sa o amane. Conform spuselor sale, succesul tratamentului cu vaccin stafilococic depinde si de starea sistemului imunitar la fiecare persoana in parte.

"Am pornit de la ideea ca bacteria (stafilococul) este implicata in producerea bolii parodontale. Am demonstrat ca aceasta bacterie exista la majoritatea bolnavilor de parodontita si am conceput un vaccin ce s-a dovedit a fi un adevarat succes. In anul 1997 am primit un brevet de inventie si de atunci folosesc acest vaccin, care este intr-adevar un real inamic al acestei boli. Vaccinul se administreaza numai persoanelor bolnave", ne-a declarat doctorul Teodor Georgescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.