Contribuabilii persoane fizice cu domiciliul in Romania mai au doar sapte zile la dispozitie ca sa trimita „Declaratia speciala privind veniturile realizate“ la Fiscul local pentru veniturile obtinute in 2005.

Contribuabilii care nu au primit pachetul cu declaratiile si plicul de raspuns de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala trebuie sa solicite formularele fie de la unitatile fiscale din raza teritoriala unde au domiciliul, fie de pe Internet, la adresa http://anaf.mfinante.ro, domeniul "Asistenta contribuabili", subdomeniul "Formulare".

In acest an, singurii contribuabili care mai trebuie sa depuna declaratia fiscala sunt cei care au obtinut venituri din activitati comerciale, profesii liberale (medici, avocati, consultanti), drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor (chirii, arende), activitati agricole, din transferul titlurilor de valoare.

In Formularul 200 pe care trebuie sa il trimiteti la Fisc trebuie sa declarati toate categoriile de venit si sursa acestora. Se vor trece atat veniturile obtinute in lei, dar si cele in valuta, transformate in lei, la cursul BNR, din ziua depunerii declaratei. In Capitolul A se completeaza datele legate de sediul unde v-ati desfasurat activitatea in 2005 si perioada lucrata.

In Capitolul B, la "Venit net/Castig net" se trec venitul brut, cheltuielile deductibile, venitul net si eventualele pierderi fiscale. Capitolul C va fi completat doar de cei care au realizat anul trecut venituri din activitati independente scutite de impozit. Nu uitati sa treceti si organizatia non-profit pe care doriti sa o sustineti financiar cu 2% din impozitul pe venit platit la Fisc.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.