Superstarul american al filmelor de actiune Steven Seagal s-a intalnit pe platourile de filmare Castel Film din Snagov cu un grup de copii, in cadrul proiectului de lupta impotriva violentei in scoli, "Fii inteligent, nu fi violent!". Copiii de la Centrul de plasament nr. 5 din Capitala au fost invitati de catre vedeta americana sa asiste la turnarea unor secvente din filmul 'Enemy of the Unseen>>, au primit autografe si s-au plimbat printre decorurile celui mai nou film de actiune pe care Steven Seagal il toarna in Romania.
Intentia lui Steven Seagal, recunoscut pentru duritatea filmelor in care joaca numai roluri pozitive, dar si pentru calitatile sale de maestru in artele martiale, a fost de a le arata copiilor ca 'bataile>> din filme nu sunt reale iar violenta este invinsa intotdeauna de inteligenta.

Steven Seagal a aflat despre campania 'Fii inteligent, nu fi violent!>> prin intermediul doctorului Alexandru Vitelaru si al comisarului sef Florin Zagoneanu, doi apropiati ai staff-ului tehnic al vedetei, iar vizita copiilor pe platourile de filmare a fost organizata de David van Houten, asistentul personal al vedetei.

Campania 'Fii inteligent, nu fi violent!>> a fost lansata de Politia Capitalei si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti cu sprijinul exclusiv al SIVECO Romania si are ca scop combaterea violentei in scoli.

Initiatorii campaniei "Fii inteligent, nu fi violent" promit sa implice cat mai multe persoane publice in lupta pentru combaterea violentei in scoli si sa aduca in viitor cat mai multe surprize placute pentru tineri.
Formele pe care le capata violenta juvenila sunt foarte variate, de la simpla violenta verbala pana la violenta fizica grava si talharii, iar acest flagel se manifesta fie ca un mecanism de aparare, fie ca o obisnuinta. In Bucuresti, 2,5 la suta din numarul total al elevilor prezinta grave manifestari de violenta, iar aproape 3 la suta din elevi sunt victime ale violentei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.