Lotul de juniori al Romaniei a obtinut locul I pe natiuni la editia de anul acesta a Balcaniadei de Matematica care s-a desfasurat in Grecia, in localitatea Veria. Elevii romani au obtinut trei medalii de aur si trei de argint, dominand autoritar concursul si terminand la 36 de puncte in fata celor clasati pe locul II, lotul similar al Serbiei si Muntenegrului. Entuziasti si in acelasi timp obositi, tinerii nostri olimpici au declarat la aterizarea pe aeroportul Henri Coanda: "A fost o atmosfera prietenoasa, dar subiectele au fost grele si 'originale>>. Cu toate acestea, le-am fost net superiori. Anul acesta a fost inregistrata cea mai mare diferenta de puncte intre prima echipa clasata si cea de pe locul II. Multumim tuturor celor care ne-au ajutat sa obtinem aceste rezultate remarcabile si in special profesorilor insotitori, domnii Dinu Serbanescu si Mircea Fianu, dar si profesorilor de la clasa", au declarat la unison cei sase laureati.

Iata cum arata lotul de juniori, viitoarea generatie de olimpici seniori, salutati de ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, domnul Zsolt Nagy, la deschiderea CERF 2006, unde INTUITEXT, sponsorul oficial al olimpiadei nationale de matematica si al lotului olimpic de matematica al Romaniei, i-a adus pe tineri - perfect justificat - direct de la aeroport: Madalina Persu (clasa a VIII-a / Scoala "Nicolae Balcescu" din Dragasani, jud. Valcea); Claudiu Corneliu Prodescu (clasa a VIII-a - Scoala nr. 2 din Poiana Mare, jud. Dolj); Francisc Bozgan (clasa a VIII - Scoala Centrala, Bucuresti); Bogdan Matican (clasa a VIII-a) si Victor Padureanu (clasa a VII-a; ambii sunt elevi ai Colegiului National "Carol I" din Craiova); Stefan Stoican (clasa a VIII-a / Scoala nr. 79, Bucuresti). [www.intuitext.ro]


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.