Pe 8 mai, de la ora 20.00, pe scena Salii Palatului din Capitala vor urca remarcabilii muzicieni de la Buena Vista Social Club™. Alaturi de Cachaito Lopez (contrabas), Guajiro Mirabal (trompeta), Jesus Ramos (trombon) si Manuel Galban (chitara si claviaturi), considerati coloana vertebrala a proiectului Buena Vista Social Club™, va cinta si exceptionalul pianist Roberto Fonseca. Primii patru artisti si-au dedicat viata muzicii cubaneze, iar in ultimii zece ani au cintat pe scenele lumii cu regretatul Ibrahim Ferrer.

Mult mai tinarul Fonseca (30 de ani) e recunoscut drept continuator al traditiei lasate de un alt mare muzician, Ruben Gonzales. Alaturi de cei mentionati vor urca pe scena Salii Palatului inca sase instrumentisti. In deschiderea concertului, va sustine un recital Analia Selis. Interpreta de origine argentiniana si trupa ei vor anima ceea ce organizatorii concertului, Fundatia "Phoenix", au numit "Before The Show Party". Petrecerea va avea loc duminica, 7 mai, de la ora 21.00, la Coyote Cafe, in prezenta celor de la Buena Vista. Publicul are acces pe baza unui bilet in valoare de 10 RON.

Aici va fi proiectat si filmul "Buena Vista Social Club", al lui Wim Wenders, cel care a contribuit la lansarea mondiala a proiectului muzicienilor cubanezi. Buena Vista Social Club™ a cintat si la Timisoara, pe 29 aprilie, in aceeasi formula. Apoi, si-au continuat turneul in Austria, Germania si Olanda, urmind sa revina in aceste zile pentru reprezentatia de la Sala Palatului. Daca la Timisoara biletele s-au epuizat cu zece zile inaintea concertului, pentru spectacolul de la Bucuresti acestea se gasesc inca la Sala Palatului, Magazinul Muzica, Teatrul National si Librariile Carturesti, la pretul de 50 RON, 75 RON, 100 RON si 150 RON.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.