Regia Autonoma de Transport Bucuresti /RATB/ a demarat licitatia internationala pentru achizitia unui numar de 100 de troleibuze cu podea complet coborata pe toata lungimea vehiculului, anuntul fiind publicat in aceasta saptamana in presa interna si internationala.

'Documentele pentru intocmirea si prezentarea ofertei se pot cumpara de la sediul RATB, la un pret de 700 RON, termenul limita de depunere a ofertelor fiind 15 iunie 2006', a declarat pentru Rompres directorul general al RATB, Gheorghe Aron. Acesta a precizat ca deschiderea ofertelor se va face in sedinta publica la sediul Municipalitatii Bucuresti tot in data de 15 iunie 2006.

Noile mijloace trebuie sa indeplineasca anumite cerinte tehnice si anume podea complet coborata, facilitati pentru persoanele cu handicap, sa respecte conditiile de mediu impuse de legislatie, sa prezinte siguranta in exploatare si un grad ridicat de confort. Potrivit directorului general al RATB, fondurile necesare acestui proiect sunt asigurate de la bugetul local, pretul unui astfel de troleibuze fiind in jur de 220.000 - 230.000 euro.

Achizitionarea unor noi mijloace de transport in comun este necesara in conditiile in care 70% din troleibuzele care circula prin Capitala au norma de viata depasita.

In Bucuresti circula in prezent un numar de 1.480 vehicule, dintre care 395 tramvaie, 240 de troleibuze si 845 autobuze. Gradul mediu de uzura este de 82%. La ora actuala, capacitatea de transport in comun oferita de RATB acopera doar 80% din cererea de transport. In Bucuresti se inregistreaza zilnic circa 2,4 milioane calatorii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.