Muzeul de Istorie naturala din Neuchatel va invita sa explorati jungla expresiilor animaliere la Muzeul Taranului Roman.

Incepind de marti seara, Muzeul Taranului Roman arata ca o gradina zoologica in care animalele au o puternica incarcatura culturala si unde jocurile de limbaj si joaca in general sint ca la ele acasa. Expozitia "Petits coq-a-l’ane, sau jocul animalelor si al cuvintelor" a fost conceputa si realizata de Muzeul de Istorie Naturala din Neuchatel si este consacrata, asa cum spun organizatorii, "raporturilor savuroase, nostime sau neasteptate dintre animale si limbaj". Intre 2 mai si 10 iunie, puteti explora jungla animalelor din limba franceza, dar si romana, intr-un spatiu nonacademic, plin de umor si joc, in care va veti amuza cautind sensul unor expresii ilustrate ad literam prin instalatii tridimensionale.

Cum se sare de la cocos la magar

Inca de la intrarea in sala, veti "sari de la cocos la magar", dar in sensul propriu al cuvintelor, nu in cel figurat din frantuzeste, unde expresia are o semnificatie echivalenta romanescului "a bate cimpii".

In mijlocul salii sint cele doua animale in marime naturala, cu explicatiile de rigoare pe tablitele alaturate. Peretii primei incaperi sint tapetati cu proverbe cu animale in limba franceza, plus vitrine cu astfel de "expresii animaliere", ilustrate prin animale impaiate, mulaje, sculpturi, colaje sau desene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.