Investiile la bursa de valori sunt o cale eficienta si accesibila oricui de a obtine venituri suplimentare.

Pentru multi poate ca pare un domeniu inaccesibil, dar specialistii spun ca lucrurile nu sunt asa de complicate cum par la prima vedere. Conditiile necesare sunt: un bagaj minim de cunostinte financiare si un buget in care veniturile sa depaseasca cheltuielile. Recent, investitiile la bursa au castigat teren si au devenit din ce in ce mai atractive tocmai datorita posibilitatii de obtinere a unor castiguri mari.

Pentru un novice insa astfel de aspiratii nu sunt recomandate la inceput. Incercati sa patrundeti pas cu pas in misterele acestui mod de a face bani, mai ales daca nu aveti o pregatire economica minima. Investitiile se realizeaza pe termene lungi (peste 12 luni) si presupun cumpararea sau vinderea de actiuni emise de diverse firme. Actiunile sunt titluri prin care detinatorul are in proprietate o parte dintr-o firma si care ii dau dreptul sa primeasca dividende.

Pentru a deveni investitor, trebuie sa va adresati unei societati autorizate sa tranzactioneze la bursa, care se va ocupa de vanzarile si cumpararile de actiuni listate aici. Scopul investitorului este de a realiza un venit de pe urma cresterii ori scaderii pretului actiunilor. Dupa alegerea societatii de investitii, se stabileste un contact cu un angajat al acesteia, numit broker. Acesta va fi persoana cu care veti lucra, cu care va veti sfatui si care va va ajuta in stabilirea investitiilor.

Brokerul devine un fel de consultant financiar personal care va va oferi cele mai bune sfaturi. De retinut ca investitiile la bursa presupun, in egala masura, castiguri si pierderi, iar pentru a intra in "afacere" aveti nevoie la inceput de minimum zece milioane de lei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.