Albirea dintilor este una din metodele de tratament cel mai des folosite in estetica dentara. Albirea se poate face in cabinet sau la domiciliu.

In conditiile unui diagnostic si tehnici corecte, orice metoda de albire are marele avantaj ca permite imbunatatirea fizionomiei sau chiar rezolvarea in intregime a disfunctiei fizionomice, fara a fi necesara indepartarea de tesuturi dure dentare (ca in cazul fatetarilor sau acoperirii cu coroane a dintilor afectati). Albirea se poate face in cabinet (cel mai indicat) sau de pacient la domiciliu, prin folosirea unor gutiere individualizate si numai la indicatia medicului.

Albirea dintilor trebuie repetata la 3-4 ani. Esecurile in durata mentinerii albirii pe o perioada de timp indelungata tin de nerespectarea tuturor fazelor de tratament si a indicatiilor date de medic.

In cazul albirilor facute de pacienti exista potentiale pericole in ceea ce priveste integritatea dentara, prin folosirea necontrolata a produselor comercializate direct publicului larg.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.