De la an la an, semiinternatele pentru elevi sint tot mai cautate de parintii absorbiti de munca pina seara tirziu.

Parintii care au un program de lucru prelungit si care nu se pot ocupa de copiii lor dupa scoala incep sa ia cu asalt institutiile care ofera servicii after-school. Programul este dedicat elevilor claselor I-IV. Sub indrumarea unui cadru didactic de specialitate, elevii isi fac temele pentru acasa, maninca, dorm si se joaca alaturi de colegii lor.

O afacere tot mai profitabila

Pentru ca infiintarea unui astfel de semiinternat se preconizeaza a fi destul de profitabila, afacerea a fost preluata de mai multe institutii de invatamint particulare, majoritatea fiind gradinite.

"Gradinita noastra va deschide acest tip de program din toamna, incepind cu anul scolar 2006-2007. Ideea infiintarii unui astfel de semiinternat a venit in urma faptului ca parintii sint foarte aglomerati si job-ul primeaza", spune Cristina Streata, de la gradinita Rikki Tikki Kindergarten din Bucuresti.

O astfel de gradinita dispune de maximum 15 locuri pentru programul after-school, astfel incit fiecare copil beneficiaza de o atentie sporita din partea cadrelor didactice. "Noi avem sase copii in grupa. Astfel ne putem ocupa cum trebuie de fiecare elev", declara Claudia Radacineanu de la gradinita Clara Kindergarten, care a implementat acest program din toamna anului 2005.

Programul acestor semiinternate incepe la ora 12.00, cind copilul este preluat de la scoala, si se termina la ora 18.00. In acest timp, elevii sint pregatiti pentru masa de prinz, apoi urmeaza timpul de odihna, dupa care, sub supravegherea invatatorilor, sint ajutati sa-si faca temele pentru a doua zi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.