Locuitul cu chirie este cateodata riscant, atat pentru proprietar cat si pentru chirias. In orice moment te poti trezi in strada daca proprietarului pur si simplu decide ca nu mai vrea chiriasi. Si, la fel de bine, proprietarul risca sa ramana cu buza umflata daca ai sai chiriasi pleaca neanuntati, lasand in urma un apartament devastat si facturi de milioane de lei neplatite. Pentru a evita neplacutele situatii, de ambele parti, trebuie sa aveti un contract de inchiriere, cu reguli clare.

Legea locuintei nr. 114 din 1996 prevede ca proprietarul are dreptul sa-si evacueze locuinta in cazul in care chiriasul nu si-a platit chiria cel putin trei luni consecutiv, daca a pricinuit stricaciuni locuintei, instalatiei sau chiar cladirii, precum si daca deranjeaza, prin comportamentul sau, ceilalti locatari din imobil.

De asemenea, chiriasul are obligatia legala sa pastreze curatenia in interiorul locuintei si la partile de folosinta comuna, sa intretina, sa repare sau sa inlocuiasca elementele de constructii si instalatii daca s-au defectat prin folosirea lor necorespunzatoare.

Evacuarea se face numai pe baza unei hotarari judecatoresti irevocabile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.