Imediat ce vremea se incalzeste, picioarele noastre incep sa se umfle si sa doara.

Senzatiile de greutate, insotite adesea de furnicaturi si intepaturi sunt cauzate de o deficienta a sistemului venos de revenire, adica a vaselor care transporta sangele dinspre picioare in sus cu ajutorul unor mici valve. Cand acestea din urma nu mai sunt etanse, venele se dilata si isi pierd elasticitatea, iar sangele stagneaza in picioare.

Insuficienta circulatorie este adesea asociata unei probleme limfatice, manifestandu-se prin umflarea mainilor, picioarelor si a gleznelor. Iata de ce uneori, la sfarsitul zilei, nu ne mai simtim bine in pantofi. Daca nu luam masuri, in curand picioarele vor fi invadate de varicozitati (dilatatii ale unor vene mici, superficiale), care risca sa se tranforme in varice.

Pentru a evita senzatia de greutate in picioare este de ajuns sa ne formam niste obiceiuri sanatoase. Unul ar fi ca la sfarsitul dusului sa ne stropim picioarele cu apa rece, in sens ascendent, de la glezne spre coapse. Jumatate de ora de mers pe jos zilnic, tocuri de maximum cinci centimetri, urcarea scarilor pe jos sunt de asemenea de ajutor. La sfarsitul unei zile solicitante de vara, dar si in timpul acesteia, se pot aplica geluri, spray-uri sau creme racoritoare, intotdeauna cu miscari ascendente.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.