Mai marii din Sanatate s-au intalnit ca sa vada „Ce sa facem sa dispara cozile din farmacii?“.

Grea intrebare, ce-i drept. Si de admirat preocuparea autoritatilor medicale pentru pacientul roman, satul de boala.

In fapt, un nou prilej de socializare pentru medici si farmacisti, ce s-a produs ieri la Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Finalizat, ca de fiecare data, fara nimic concret.

"Peste 40% din romani au beneficiat anul trecut de cel putin o reteta compensata sau gratuita", s-au plans ieri oficialii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). "Cererile sunt mai mari decat resursele", a spus Cristian Vladescu, presedintele CNAS. De aceea, a subliniat ca este necesara reorganizarea sistemului privind acordarea medicamentelor compensate si gratuite. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ca sa arate ca nu se lasa doborat de

probleme, i-a cerut presedintelui CNAS sa dispuna efectuarea unui control in farmaciile care au terminat plafonul la compensate si gratuite in primele zile din aprilie si din care cauza bolnavii au fost nevoiti sa stea la cozi interminabile. Nicolaescu a adaugat ca va finaliza si noua lista de medicamente compensate si gratuite ce se va incadra in fondurile existente. In plus, ministrul Sanatatii intentioneaza sa desfiintele plafoanele privind acordarea medicamentelor compensate si gratuite de la farmacii si sa le mute la medicii de familie. Doctorii se tem insa ca nu cumva "coada" de la farmacii sa se mute la usa cabinetului lor, de aceea, conducerea Colegiului Medicilor din Romania a cerut ministrului sa accepte o intalnire cu reprezentantii acestora, pentru a asculta opinii pro si contra masurii pe care vrea sa o ia.

"Este un lucru pervers sa-i spui medicului de familie ca daca face economii din plafonul pe care il primeste, surplusul ii ramane lui", sustine Constantin Carstea, vicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.