Primaria Capitalei amina reabilitarea centrului istoric, chiar daca a primit banii necesari lucrarilor.

Autoritatile intirzie sa reabiliteze centrul istoric al Capitalei, chiar daca zona este blocata de mai bine de doi ani. Ca sa mai traga de timp, reprezentantii Primariei Capitalei vin acum cu alta ideea: vor sa cumpere imobilele aflate in centrul istoric pe motiv ca altfel nu le pot reabilita. Astfel, tot spatiul cuprins intre strada Lipscani la nord, strada Bratianu la est, strada Halelor si Splaiul Unirii la sud si Calea Victoriei la nord va deveni proprietatea municipalitatii.

"Va trebui ca primaria sa identifice surse pentru constituirea unui fond bugetar care sa fie folosit la achizitionarea imobilelor. Aceasta masura este necesara pentru a putea reabilita intreaga zona, conform planului", a declarat arhitectul Catalin Cazacu, coordonatorul proiectului "Centrul istoric". Aproximativ 50% din imobilele aflate in aceasta zona sint revendicate.

Liviu Negoita se revolta

Centrul istoric se afla in sectorul 3, iar primarul Liviu Negoita se arata si el deranjat de intirzieri. "Nu stiu de ce nu s-au demarat lucrarile, pentru ca banii de la BERD au venit la Primaria Capitalei, ei se ocupa de proiect. Nu ma intrebati pe mine, domnul Cazacu, numit de primarul Videanu ,ar trebui sa stie", ne-a declarat Liviu Negoita. La rindul sau, Catalin Cazacu recunoaste ca proiectul este intirziat cu sase luni din cauza furnizorilor de utilitati, care nu au dat la timp datele privind conductele aflate in centrul istoric.

"Am apelat la filmarea subterana ca sa vedem exact unde sint conductele. Cred ca pina la 1 iunie vom incepe consolidarea imobilelor care apartin statului", spune Cazacu.

Zona-pilot a centrului istoric care va intra in reabilitare va costa municipalitatea aproximativ 20 de milioane de euro. Banii vin dintr-un credit de opt milioane de euro de la BERD, la care se adauga alocatii bugetare de 1,5 milioane de euro. Cei mai multi bani vor fi asigurati printr-o extensie financiara, pusa la dispozitie de emisiunea de eurobonduri facuta de municipalitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.