Plaje neamenajate, fara toalete si dusuri, magazine inchise, gunoaie. Cam acesta este „tabloul“ pe care turistii il vor admira pe Litoral, incepand cu 1 Mai, cand va fi deschis sezonul estival. Cei care nu isi permit o vacanta la mare, s-ar putea resemna cu cateva ore de bronzat la strand. Dar si aici situatia nu pare a fi mai buna.

Indiferent daca vrea sa se relaxeze la mare sau la strand, romanul va trebui sa se consoleze cu peisaje dezolante

Cei peste 15.000 de turisti care vor veni pe 1 Mai in statiunile de la Marea Neagra nu vor avea parte de confort - pe plaja nu s-a deschis nici un magazin, restaurantele au lacate imense la intrare, iar sezlongurile si umbrelutele de anul trecut zac prafuite. "La 1 Mai, turistii nu vor avea beach-baruri, toalete si dusuri pentru ca operatorii privati sunt cei care trebuie sa se ocupe de aceste aspecte", spune Catalin Anton, purtator de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea. Plajele au fost concesionate si in acest an tot cu intarziere, iar operatorii privati nu au mai avut timp sa pregateasca inceputul de sezon decat de ochii lumii.

Chiar daca turistii si-au asigurat cazarea in hoteluri la tarife decente, intre 600.000 si 2 milioane lei vechi pe noapte, nu prea vor avea unde sa isi petreaca timpul liber. Cluburile sunt inchise, iar parcuri de distractie nu prea mai exista in nici o statiune de pe Litoral. Cei care raman acasa, trebuie sa fie foarte atenti la ce strand sau piscina merg. Strandurile Berceni si Dambovita, aflate in administrarea municipalitatii au fost cat de cat amenajate, dar rugina se "incapataneaza" sa reziste prin spatiile de agrement.

Intrarea pentru adulti va fi de 5 lei noi, la acelasi pret se poate inchiria un sezlong pentru o zi intreaga, iar cu 50-70 lei noi pe ora se obtine terenul de minifotbal. Medicii avertizeaza populatia sa nu faca baie in niciunul dintre lacurile Capitalei, fiind din cauza poluarii masive a apelor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.