De la data aderarii Romaniei la UE, cetatenii din statele membre ale Uniunii, ai statelor din Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene care studiaza in tara noastra vor plati taxe de scolarizare la fel ca si romanii.
Ei vor avea acces la toate formele si nivelurile de invatamant in aceleasi conditii cu cetatenii romani. Guvernul a aprobat in sedinta de ieri un proiect de lege care modifica in acest sens Legea invatamantului si Ordonanta privind cuantumul taxelor de scolarizare, in valuta, a cetatenilor care studiaza pe cont propriu in Romania. Potrivit unui comunicat al Evecutivului, modificarile sunt impuse de prevederile Tratatului Comunitatii Europene, privind interzicerea oricaror discriminari bazate pe nationalitate.

Raportul comprehensiv de Monitorizare al Comisiei Europene din 25 octombrie 2005 a recomandat amendarea legislatiei romanesti, in sensul acordarii unui tratament egal al cetatenilor din UE cu cei romani, privind accesul la educatie si la taxele educationale, precizeaza sursa citata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.