Primaria Capitalei vrea sa faca ordine in viata cainilor si pisicilor care traiesc in cel mai mare oras al tarii. Aceste animale nu mai pot locui oriunde si oricum. Conform unui proiect de hotarare pe care il pregatesc specialistii Municipalitatii, din anul fiscal 2007 detinatorii de caini sau pisici trebuie sa plateasca "taxa de animal".

Suma datorata va fi calculata in functie de numarul de animale detinut de fiecare familie. Pentru acest lucru fiecare patruped va trebui declarat de la 1 iulie 2006 la serviciul specializat al primariei, cu exceptia celor cu drept de monta si pedigree. Cu aceeasi data se va interzice amplasarea de constructii pentru cazarea animalelor pe domeniul public al orasului.

Familia Tomescu locuieste in zona Timpuri Noi, intr-un apartament de patru camere. Laolalta cu cei trei adulti traiesc si sase animale: trei caini si trei pisici. Pentru cainii Bobita, Azor si Linda si pentru pisicile Baosita, Bulina si Mata familia Tomescu ar trebui sa plateasca anual 500 de RON.

"Nu sunt de acord cu aceasta taxa pentru ca majoritatea iubitorilor de animale nu o vor putea achita. Rezultatul nu va fi decat abandonul in masa al cainilor si pisicilor. Acest lucru va da apa la moara celor care vor sa extermine aceste animale", ne-a declarat Florina Tomescu. O alta prevedere a proiectului este renuntarea la orice locuinta improvizata pentru aceste animale amenajata pe spatiul public.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.