Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) va suplimenta fondurile pentru lucrarile de reparatii la Sala Studio, actualul sediu al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian".

"Deocamdata este aproape terminata scena de tip italian, urmand sa se treaca, in curand, si la repararea celorlalte tipuri de scena - elisabetana si arena - pentru a restitui Teatrului National sala cu toate functiunile ei initiale. Nu are rost sa oprim acum lucrarile, sa inceapa stagiunea si apoi sa stopam din nou lucrarile", a declarat pentru Mediafax Adrian Iorgulescu.

Astfel, MCC va aloca1,7 milioane RON pentru finalizarea lucrarilor in spatele scenei, si o alta suma pentru repararea celor trei mecanisme ale scenei, dupa ce se va face un proiect in acest sens. Totodata, ministrul a precizat ca lucrarile la Sala Omnia, viitorul sediu al Operetei, sunt pe cale sa inceapa, intrucat studiul de fezabilitate a fost finalizat. Potrivit aceleiasi surse, Iorgulescu i-a anuntat pe angajatii Operetei, in cursul unei recente intalniri pe care a avut-o cu acestia, ca, odata mutata in noul sediu, institutia isi va schimba denumirea din Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", in Teatrul National de Opereta si Muzica "Ion Dacian".

De asemenea, ministrul a facut cunoscut ca in luna mai va face demersurile pentru organizarea unui concurs in vederea ocuparii functiei de director general al Operetei, postul ramanand vacant dupa demisia lui Amza Saceanu.
Pana atunci, Opereta este condusa de catre Daniel Eufrosin, care indeplineste functia de director interimar.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.