Masinile care nu au inspectia tehnica periodica efectuata pe 2007 nu vor mai primi polite de asigurare de raspundere civila auto (RCA).
Decizia apartine Consiliului de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), institutie care nu a oferit si o justificare pentru aceasta masura. Mai mult, cu sprijinul Politiei Rutiere, CSA va realiza o lista a autovehiculelor inmatriculate, dar care nu au asigurare RCA. Masura va sprijini Politia Rutiera, spune Nicolae Crisan, care, astfel, va avea sanse sporite de a depista autovehiculele care nu au ITP efectuata. Potrivit CSA, actiunea are ca scop eficientizarea actiunilor de filtru si control ale politiei in judetele care prezinta un grad de cuprindere in asigurarea RCA mai mic de 90%. "In urma aplicarii masurii, speram sa micsoram numarul masinilor care nu au in prezent RCA, cifrat la 25% din total. In UE, procentajul maxim admis este de zece", ne-a declarat Mihail Tecau, secretar general al CSA.

"In Romania sint inregistrate 3,7 milioane de autovehicule, din care doar pentru 2,7 milioane sint emise polite RCA. Din diferenta de un milion, o parte importanta sint autovehicule care nu mai sint folosite", spune Tecau.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.