Casa unuia dintre cei mai cunoscuti colectionari de arta din Romania a fost sparta de hoti zilele trecute, prejudiciul fiind estimat de specialisti in jurul valorii de 100.000 de euro.
Apartamentul din care au fost furate tablouri si icoane de mare valoare se afla pe Calea Mosilor si ii apartinea lui Bedivan Dumitrascu. Proprietarul casei si al colectiei de arta a decedat in luna ianuarie a acestui an, iar de locuinta avea grija sora lui. Marti, in timp ce aceasta era plecata la piata, hotii au patruns in apartament, de unde au furat noua picturi semnate Kimon Loghi si mai multe icoane vechi, din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Expertii consultati de politisti spun ca valoarea lucrarilor furate ar fi de aproximativ 100.000 de euro. Jaful a fost anuntat in jurul orei 17.00, la Sectia 8 Politie, dar ulterior cazul a fost preluat de Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.