Celulita, bolile cardiace si acneea ar putea fi in curand tratate cu ajutorul laserului, arata un studiu al unor cercetatori americani de la Massachusetts General Hospital, informeaza BBC News Online.
Laserul pe care l-au pus la punct acesti cercetatori este capabil sa topeasca tesuturi adipoase din organism fara a afecta pielea. Utilizand Free-Electron Laser la diferite lungimi de unda, medicii au putut incalzi grasimea, care mai apoi s-a descompus si a fost eliminata de organism. Profesorul Rox Anderson, medic dermatolog care face parte din aceasta echipa, a efectuat experimentul utilizand mostre de piele si grasime de porc groase de cinci centimetri. Anderson a adaugat ca fototermoliza selectiva (incalzirea tesuturilor cu ajutorul laserului) ar putea avea aplicabilitate in viitor, inclusiv in tratamentul acneei.

"Acneea este provocata de glande foarte bogate in grasime, glandele sebacee, care se afla la cativa milimetri sub piele. Dorim sa putem regla glandele sebacee iar acest laser ne-ar putea ajuta. Acest laser ar putea trata celulita si straturile de tesut adipos care se formeaza in artere si care duc la producerea infarcturilor", a declarat O’Sullivan. Cercetatorii au spus ca trebuie sa astepte cativa ani pana sa testeze aceasta metoda de tratament pe pacienti umani. Rezultatele acestui studiu au fost facute publice la intalnirea anuala a Societatii americane pentru medicina si chirurgie prin laser.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.