Ministerul Sanatatii va creste numarul dozelor de vaccin antigripal, la fel ca si dozele de medicamente disponibile in stocurile strategice pentru a preveni o eventuala epidemie ce s-ar putea declansa la toamna, a anuntat ieri prof. dr. Mircea Popa, consilier al ministrului Sanatatii.

El a mai mentionat ca se doreste in primul rand imunizarea populatiei din zonele rurale, mai expusa la boli. De asemenea, Ministerul Sanatatii are in vedere cresterea cantitatii de medicamente antivirale la un milion de doze si intentioneaza sa vaccineze 4-5 milioane de persoane in acest an, Consiliul Europei recomandand ca 25 % din populatia unei tari sa beneficieze de tratament antiviral. Potrivit specialistilor, gripa poate duce la deces, in special la pacientii din grupele de risc - varstnicii si bolnavii cronici. La pacientii cu afectiuni cardio-vasculare si pulmonare mortalitatea este mult mai ridicata.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.