Maine este prima zi din saptamana in care gospodinele pot sa pregateasca oua rosii pentru Paste.

Magazinele sunt anul acesta pline de tot felul de vopseluri pentru oua: de la clasicele plicuri cu praf colorat pana la adevarate seturi de vopsit si "imbracat" oul de Paste.

Daca alegeti modalitatea clasica de vopsit oua, in comert gasiti la preturi mici pliculetele cu praf colorat. Nu uitati ca trebuie sa aveti vase speciale in care veti prepara vopseaua, pentru ca de cele mai multe ori acestea raman patate. In vopseaua "ca pe vremea bunicii", ouale fierte se tin in apa fierbinte, dar nu se fierb in vopsea. Pliculetele de vopsea costa intre 2.000 si 19.000 de lei vechi.

Exista anumite tipuri de vopsea care se prepara in apa rece. Procedeul e acelasi, ouale fierte se tin circa 5 minute in lichidul colorat si rece. Plicurile de vopsea preparata la rece costa intre 17.000 si 20.000 de lei vechi.

Daca vreti ca ouale dv. sa fie deosebite, puteti cumpara noile vopsele care, pe langa praful de colorat, va ofera si alte accesorii astfel incat oul sa arate, de exemplu, ca o "casa a iepurasului". Astfel, dupa ce este fiert si vopsit, oul se decoreaza cu o folie pe care este pictata casuta iepurasului. La final, pentru ca oul sa arate chiar ca o casuta, in pachet gasiti sa decupati si acoperisul, pe care-l lipiti deasupra oului. Pretul unui astfel de set este de circa 150.000 de lei vechi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.