Nu a existat o perioada mai buna pentru a ne indrepta atentia catre second hand, in detrimentul unei masini nou noute. Comparand numarul de masini vandute de fabricantii auto si cel de unitati second-hand ne vom da seama de ce acsta afacere la mana a doua a inflorit in ultimii ani.

Piata scond-hand este plina de modele care asteapta sa fie cumparate la un pret atractiv in comparatie cu cele care stralucesc in vitrinele showroom-urilor.

In final, decizia de a cumpara o masina second-hand sau nou nouta se reduce la puterea financiara a fiecaruia dintre noi. Daca ai un buget restrans in momentul cand cumperi o masina second hand esti atent sa obtii ce este mai bun la cel mai mic pret. Pentru 10.000 de dolari cu siguranta nu vei avea de ales decat un model de marime mica, probabil in doua portiere, cu transmisie manuala in loc de cea automata, fara aer conditionat si fara prea multe optiuni de siguranta.

Pentru mai putin de jumatatea valorii unui vehicul nou, poti cumpara o masina veche de 3-4 ani care este mai incapatoare si mai dotata decat una de marime mica. Achizitia unui model second hand atrace si riscuri care ar putea sa te coste mai mult decat face vehiculul. Realitatea este clara: cumperi un vehicul pe care l-a condus un necunoscut inaintea ta. Nu poti stii cum a fost condusa aceasta masina si cat de bine intretinuta este. Un vehicul second-hand are nevoie de intrtinere si reparatii costisitoare mult mai repede decat o masina noua. Cat ddespre garantie nici nu poate veni vorba.

Avantajele unei masini noi

Pentru anumiti oameni, achizitia uni second-hand nu este o optiune. Acestia doesc o masina nou nouta care, eventual, sa staluceasca. Acestia doresc sa aleaga culoare si aspectele optionale si apoi sa o ia la o plimbare. Exista cu siguranta o mandrie si un sentiment de bine pe care il ai atunci cand esti primul sofer al unei masini. Acestea sunt avantajele unei masini noi:

1. Mod de intretinere redus: Un vehicul nou nu are nevoie de intretinere decat dupa cateva mii de kilometrii, exceptand schimbul de ulei. Anumiti fabricanti suporta anumite cheltuieli de intretinere dupa ce masina a acumulat cativa kilometri la bord. Un vehicul nou nu are nevoie de un alt set de cauciucuri, alta baterie etc in primii ani de folosire.

2. Garantia: Fabricantul de automobile ofera garantie pentru vehicului vandut cel putin 3 ani. Masinile de lux ofera garantii in kilometri parcursi, peste 100.000 de km. Daca pe perioada garantiei se intampla ceva cu vehiculul, responsabilitatea reparatiilor revine dealer-ului sau a fabricantului.

Avantajele unei masini second-hand

Daca nu esti chitit pe o masina noua, un second-hand are avantajele lui:

1. Gama vasta de modele: Piata de automobile noi sau second-hand a inflorit in ultimii ani. Datele arata ca numarul de masini second-hand vandute pe piata a crescut simtitor. Rezultatul este o piata diversificata.

2. Imbunatatirea fiabilitatii: Desi vehiculele second-hand nu ofera atat de multe garantii ca cel noi, certificatul de garantie este transferat noului proprietar daca mai este valabil. In ziua de azi modelele second-hand sunt mult mai fiabile decat in urma cu cativa ani tocmai datorita imbunatatirii calitatii si a acentului pus pe tehnologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.