Federatia Franceza de Activitati Acvatice si Loisir din Franta (FAAEL) si Asociatia Clubul Micii Campioni vor acorda, in perioada 20-22 aprilie, diplome de absolvire primilor 11 formatori acvatici din Romania. Cei 11 formatori vor deveni astfel acreditati sa pregateasca instructori sportivi cu specializarea activitati acvatice destinate nou-nascutului si copilului mic.

Programul de pregatire al viitorilor formatori s-a concentrat asupra aspectelor care privesc activitatea acvatica inainte si dupa nastere. Activitatile acvatice combinate cu masaj terapeutic si de relaxare favorizeaza dezvoltarea senzori-motrica si cea a inteligentei emotionale a nou-nascutul si copilul mic. Prin masaj si activitati acvatice, copilul reuseste sa organizeze un grup empiric de deplasari materiale, situand corpul si miscarile proprii in ansamblul celorlalte.

Cadrul activitatilor acvatice permite dezvoltarea interactiunii sociale prin asigurarea raporturilor la diferite niveluri: parinte - copil, animatori acvatici - copii si copii - copii. In colaborare cu FAAEL, Asociatia Clubul Micii Campioni doreste sa promoveze si in Romania conceptul de miscare acvatica la nou-nascut si copilul mic. Asociatia Clubul Micii Campioni, constituita ca persoana juridica non-profit, are ca scop dezvoltarea in Romania a unui program de dezvoltare psihomotorie care include si activitati acvatice adresate copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 7 ani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.