Majoritatea romanilor merg la biserica doar de Paste si de Craciun. Anul acesta, momentul Invierii va aduna peste jumatate din populatie in biserici.

Multi romani devin credinciosi in preajma Sarbatorilor de Pasti. Desi cei mai multi dintre ei nu-si aduc aminte de lacasurile de cult decit de citeva ori pe an, aproximativ 60% din populatia Romaniei va fi prezenta in biserici la slujba religioasa ce sarbatoreste Invierea Domnului, potrivit unui sondaj Insomar, realizat pe un esantion de 1.032 de persoane. "Problema este ca oamenii, cind au putin timp liber, prefera sa se relaxeze mai mult din punct de vedere trupesc, decit spiritual. Asadar, ei mai degraba se duc undeva la munte sau stau pur si simplu acasa, decit sa vina la biserica", a afirmat parintele Valentin Fotescu, de la biserica Sfinta Vineri Noua din Bucuresti. Doar 6,5 % dintre romani au afirmat ca in mod sigur nu vor merge la biserica in noaptea de Paste. Totodata, 76% dintre credinciosi prefera sa petreaca sfintele sarbatori acasa, in localitate, in timp ce doar 2,6 % afirma ca vor pleca intr-o scurta vacanta.

Mersul la biserica, prilej de intilnire cu prietenii

Cei mai multi romani, in jur de 34%, recunosc ca merg la biserca doar de citeva ori pe an. Majoritatea declara ca se duc doar cu ocazia Sarbatorilor de Pasti si de Craciun. Pentru multi dintre acestia, mai ales din rindul tinerilor, mersul la biserica poate fi echivalat cu un prilej de intilnire cu prietenii. "Acest aspect este si el adevarat. El reprezinta partea efectiva a prezentei la biserica si este vazut, din pacate, ca o intilnire ori cu prietenii, ori cu vecinii", declara parintele Valentin Fotescu.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.