Lucrarea, in ulei pe panza, datata 1934, reprezinta un personaj feminin vazut din spate, purtand un halat de plaja rosu spre roz pal, asezat pe un scaun, la malul marii, avand deasupra capului o umbrela pentru soare. Lucrarea a intrat in licitatie la pretul de 40.000 RON.

Alte doua tablouri, "Studiu de nud", ulei pe carton, de dimensiuni mici, semnat de Tonitza, si "Colt de strada", in aceeasi tehnica, apartinand lui Vanatoru, au fost adjudecate la preturi apropiate, prima, pentru 14.500 RON, de la 10.000, iar cea de-a doua pentru 12.000 RON, de la 6.000. La sectiunea sculptura, o lucrare de Ion Irimescu, "Personaj mitologic", bronz patinat, s-a vandut la 9.000 RON, de la 2.400.

Maine, in topul ofertelor aceleiasi case de licitatii se afla o opera de Nicolae Grigorescu, "Crang", ulei pe panza, 35x49,5 cm, estimata la 70.000 RON. Mai sunt prezentate opere apartinand lui Jean Cheller ("Peisaj de iarna", ulei pe panza, evaluat la 19.000 RON), Rudolf Schweitzer-Cumpana ("Taranca cosand", ulei pe carton, 14.000 RON), Samuel Mützner ("Golf", ulei pe carton, 9.000 RON), Octav Bancila ("Cos cu trandafiri", ulei pe panza, 7.000 RON), Kimon Loghi ("Copaci infloriti", ulei pe carton, 5.500 RON), Arthur Verona ("Printre flori, in iarba verde", ulei pe panza, 5.000 RON) si Gh. N. G. Vanatoru ("Vas cu flori", ulei pe carton, 5.000 RON).

Prezenta unei opere de Grigoresu (1838-1907) in licitatia de maine anunta o competitie acerba, stiut fiind ca lucrari semnate de fondatorul picturii romanesti moderne sunt din ce in ce mai putine pe piata de arta de la noi.

Cu o formatie in care se identifica filonul traditiilor picturii murale - pentru care manifesta interes in primii ani ai tineretii - dar si experienta impresionistilor, Grigorescu este pictorul care a realizat - intr-o perioada de cotitura pentru cultura Romaniei moderne - o impresionanta inovare a limbajului plastic.

Anii de studiu la Paris, unde a frecventat atelierul lui Sebastian Cornu, avandu-l aici coleg pe Renoir, si unde a facut copii, la Luvru, dupa tablourile lui Rubens, Gericault sau Rembrandt, precum si anii sederii la Barbizon, prilej de a se apropia de exigentele picturii in plein-air, i-au conturat o personalitate si un stil propriu.