Bautorii de bere sunt mult mai expusi riscului de a face cancer pulmonar decat cei care beau vin, de exemplu, se arata intr-un studiu al unei echipe de cercetatori ai Universitatii McGill din Montreal.

Aviz amatorilor!

Ei au pornit de la doua studii mai vechi, unul din anii ?80, asupra a 699 de barbati cu cancer pulmonar, si altul de la jumatatea anilor ?90, asupra a 1.094 de femei si barbati suferinzi.

Experimentul si-a propus sa faca o disociere fata de fumat, care este de multe ori asociat cu consumul de bere. "Am avut informatii foarte clare privind fumatul printre subiectii nostri, astfel ca am putut filtra efectul nicotinei", a declarat unul dintre cercetatori. Rezultatele au aratat ca berea creste riscul imbolnavirii de cancer la plamani, a adaugat acesta. Prin comparatie, vinul are exact efectul opus, lucru care se poate explica prin modul de viata diferit al consumatorilor de bere si vin. "Este vorba despre diferente de natura socio-economica, educatie, regim alimentar", a explicat seful echipei, Andrea Benedetti.

Sursa: Click.ro



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.