Cand vine vorba de masini trebuie sa tinem cont ca nu oricine isi permite sa cumpere cele mai noi modele. Sunt frumoase si dorite. Dar costa atat de mult incat dorinta se a cumpara cele mai noi modele de pe piata devine un vis intangibil. Asa ca second hand-ul este o optiune sanatoasa.

Nu toate masinile sunt de incredere. Iata un clasament al celor mai bune marci auto second-hand.

1. Clasa mini- Ford Fiesta

Ford Fiesta ramane o masina mica si foarte placuta iar reutilarea ei in 2006 nu poate sa insemne decat ca modelul se depreciaza brusc. Va recomandam modelul 2004 1.4 Flame pentru ca consuma putin si pretul este atragator.

2. Masina de familie- Volkswagen Passat

Modelul Passat este o masina confortabila, de calitate si spatioasa. Stilul este atragator iar daca este pusa in comparatie cu multe masini de serviciu aceasta iese in avantaj. Materialele sunt de prima clasa, echipamentul standard este de calitate isr aspectele de siguranta se ridica la cel mai inalt nivel.
Alternative: Vauxhall Zafira, Volkswagen Sharan

3. MPV: Citroen Xsara

Acest model compact MPV are spatiu pentru doar cinci pasageri, insa este un model destept, economic si foarte avantajos ca pret.
Alternative: Vauxhall Zafira, Volkswagen Sharan

4. Masini compacte pentru directori: Jaguar S

Chiar daca nu pare a fi cea mai buna alegere pentru aceasta categorie, Jaguar S are un pret bun.
Alternative: BMW 5, Lexus IS200/300

5. Masini mari pentru directori: Mercedes clasa S

Daca pana acum modelul a avut un pret second-hand cam ridicat, in 2006 acesta este mai accesibil. Motoarele ii sperie pe clienti. Versiunea full AMG S600 cu motor V12 goleste mai mult buzunarul atat la pretul de vanzare cat si la consumul de carburant.
Alternative: Jaguar XJ, Range Rover 4x4 modelul vechi

6. Masini off-road: Nissan Terrano

Nissan Terano nu e la fel de misto ca X-Trail insa pretul pentru modelul 2001 este mult mai avantajos.
Alternatives: Suzuki Grand Vitara, Mitsubishi Pajero

7. Decapotabile: Mazda MX-5

Mazda MX-5 isi arata varsta insa refusa sa renunte la sex-appeal.
Alternative: Saab 9-3 decapotabil, Vauxhall Astra/Tigra decapotabila

8. Coupe-uri: Jaguar XK8

Jaguar XK8 si-a pierdut din putere in 2006 dupa multi ani in care s-a depreciat mult mai incet decat marea majoritate a modelelor Jaguar. Masina care in 1996 inregistra un pret in 6 cifre acum sare putin peste cinci cifre.
Alternative: Toyota Celica, Mercedes CLK 230

9. Masini sport: Subaru WRX

Cu greu am trecut peste Subaru Impresa, mai ales ca in fiecare an primeste cate un facelift. Insa pretul este pe masura look-ului. Asa ca ne-am oprit la ceva aproape la fel de bun, Subaru WRX isa la un pret mult mai convenabil.
Alternative: BMW M5, Audi S4 Quattro

10.Exotic: TVR Cerbera

TVR se avla sub o alta conducere in acest moment iar modelele vechi au o valoare scazut tocmai pentru faptul ca apartin unei alte ere. Nimic nu este mai exotic decat Cerbera.
Alternative: Aston Martin Vantage, Maserati GTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.