Investitiile Primariei Capitalei vor afecta si centrul orasului. Prima parcare subterana din Bucuresti va fi construita in Piata Revolutiei. Pentru ca zona este considerata de importanta maxima, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, se va intalni miercuri cu primul-ministru pentru a obtine OK-ul sa construiasca parcarea sub pamant.

La 23 februarie, primarul Adriean Videanu ii anunta pe soferi ca trebuie sa se obisnuiasca cu ideea de a parca sub pamant si nu la suprafata. Edilul Capitalei anunta ca are o noua strategie in privinta parcarilor, bazata pe un studiu facut in 2003 de specialisti japonezi si care recomanda construirea a 22 de parcari subterane. Potrivit studiului, vor fi construite 11.000 de locuri de parcare. Astfel, in trei ani ar urma sa fie rezolvata problema parcarii masinilor in centrul Capitalei. Prima parcare scoasa la licitatie va fi cea din Piata Revolutiei, care va duce la transformarea intregii zone. Traficul pe cea mai aglomerata artera a Bucurestiului ar urma sa fie un calvar pana in 2008, cand se vor termina lucrarile.

Potrivit proiectului, parcarea va avea 2.000 de locuri si va fi structurata pe patru niveluri, din care primele doua vor fi rezervate pentru galerii comerciale. Data licitatiei urmeaza a fi stabilita miercuri, de comun acord cu premierul Tariceanu. Toate parcarile trebuie licitate pana in luna mai.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.