Nu va place oferta liceelor de stat? Nici o problema, pentru ca cele particulare au pregatit locuri suficiente, dar cel mai ieftin an de studiu costa circa 1.600 RON, iar cel mai scump costa 2.000 de euro.

Elevii din clasele a VIII-a mai au putin timp pana la testarea nationala si se gandesc deja la admiterea in clasa a IX-a. Anul acesta, Guvernul a decis ca pot fi liceeni doar 151.000 de absolventi cu diploma de promovare a examenului, iar ceilalti 97.000 pot merge la "arte si meserii". Pe langa aceasta oferta, 80 de institutii particulare au si inceput sa faca inscrieri si preinscrieri. Ministerul Educatiei nu permite decat absolventilor cu diploma sa urmeze liceul, dar exista sute de locuri si la grupurile scolare de arte si meserii.

De exemplu, la "Spiru Haret" (fosta UCECOM) sunt 300 de locuri la liceu si 500 locuri la "arte si meserii", unde au si inceput inscrierile. Depunerea dosarului costa 80 RON, iar anul de studiu - 1.600 RON. La Liceul Hyperion vor fi 200 de locuri, la profilurile Matematica-Informatica, Stiintele naturii, Economic si Filologie intensiv engleza.

nscrierea costa 40 RON, iar anul de studiu 1.600 RON. Liceul International de Informatica "Lumina" are doar 55 de locuri, inscrierea costa 100 euro, iar anul de studiu - 2.000 de euro. Pentru a putea invata aici, elevii de clasa a VIII-a trebuie sa faca o preinscriere de la 1 mai si sa aiba medii peste 8,00.

In Capitala sunt autorizate 13 licee private.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.