Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a acceptat sumele propuse de sindicate pentru plata cadrelor didactice care vor participa la examenele din vara.

''In urma negocierilor, s-a stabilit ca un presedinte de comisie sa primeasca 500 RON la Testele Nationale si 700 RON la Bacalaureat. Sumele negociate cu sindicatele in cadrul comisiei tehnice sunt cu pana la 40 la suta mai mari fata de anul trecut, in conditiile in care MEdC era dispus sa ofere, la inceput, o crestere de cel mult 28 la suta'', a declarat presedintele Federatiei Educatiei Nationale, Catalin Croitoru.

Astfel, presedintii centrelor de testare si evaluare la Testele Nationale vor primi 500 RON, membrii si secretarii - 400 RON/persoana, supraveghetorii - 40 RON/zi, iar profesorii evaluatori - 3,75 RON/lucrare. Informaticienii care vor activa in centrele de examen vor primi 1 leu/candidat, iar cei din centrele de evaluare 0,4 RON /candidat.

In cazul examenului de Bacalaureat, presedintii centrelor de examen cu pana la 400 de candidati vor incasa 700 RON, cei cu peste 400 de candidati - 1.200 RON, vicepresedintii - 600 RON / persoana, secretarii si membrii - 425 RON/persoana, iar informaticienii 1,2 RON /candidat. In cazul centrelor de evaluare situatia se prezinta astfel: presedinte - 500 RON/persoana, vicepresedinte si secretar - 450 RON/persoana, informatician - 0,5 RON /candidat, examinator probe orale - 3 RON /candidat, examinator probe scrise 5 RON /lucrare, supraveghetori - 45 RON /zi si traducatori - 50 RON /proba


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.