Radiochirurgia, o metoda chirurgicala netraumatica de taiere si coagulare a tesutului moale, fara durere postoperatorie si fara distrugerea tesutului, este acum autorizata si in Romania.
La fel de revolutionara, dar mult mai ieftina decat laserul, radiochirurgia usureaza, accelereaza si imbunatateste intr-un mod uluitor interventiile chirurgicale. "Metoda elimina sechelele postoperatorii nedorite, precum inflamarea, infectarea, socul postoperator, provocat de pierderea excesiva de sange. Dorim ca fiecare spital sa dispuna de astfel de truse de interventie", a declarat conf. dr. Dan Sabau , presedintele Comisiei de Sanatate a Senatului. Radiochirurgia poate fi aplicata in

chirurgia generala, oftalmologica, estetica, dermatologica sau dentara, iar costurile cu aparatura si pregatirea specialistilor sunt de circa zece ori mai mici decat cele presupuse de tehnologia cu laser.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.