Pe piata fortei de munca din Romania a aparut un nou concept - acela de eveniment de cariera. Intre 11 si 12 aprilie, la Sala Palatului, studentii ii vor cunoaste pe reprezentantii marilor companii si vor avea sansa sa isi inceapa cariera de succes in structurile acestora. Bucharest Career Event este primul eveniment dedicat carierei in marile companii din Romania, nascut ca o solutie de adaptare la dinamica industriei de resurse umane, si care presupune trecerea din zona rece a recrutarii spre o arie a parteneriatului, a unui acord strategic bilateral.

Angajatorii vin catre mediul universitar cu propuneri de proiecte, seminarii sau cursuri, ce au caracter aplicativ, plus stagii de practica, prin care studentii iau contact direct cu viitoarele lor profesii, intr-un dialog benefic celor trei parti implicate. Se ofera astfel rezolvarea unei probleme actuale majore: incompatibilitatea intre programa universitara, inca rigida, si tendintele actuale din domeniu, aceasta fiind cauza pentru care multi studenti acorda inca o atentie scazuta cursurilor predate in facultate si nu continua o cariera in domeniul studiat. La randul lor, si profesorii se arata interesati de colaborarea cu companiile ce vizeaza obtinerea de sponsorizari pentru laboratoarele din cadrul facultatilor si gasirea unor locuri de practica pentru studenti.

Evenimentul este precedat de o serie de seminarii organizate in luna martie de BCE si organizatiile studentesti din Bucuresti, ce au avut ca scop principal stabilirea unei punti de comunicare intre companii, universitati si studenti. Au participat la seminarii si isi vor "striga" ofertele in cadrul manifestarii de la Sala Palatului companii mari, recunoscute ca "firme in care e bine sa lucrezi": Altex, METRO Cash&Carry, Centrofarm, Manpower, Colgate-Palmolive, Credisson, Ductil AirLiquide, Ozone Laboratories, Electroaparataj, Raiffeisen Bank, Honeywell Garrett, RCS&RDS.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.