Imaginea femeii moderne promovata de eroinele serialului “Sex and The City”, in care acestea cautau aventuri de o noapte pentru pura placere, fara a avea de-a face cu complicatiile unei relatii, nu se prea potriveste cu realitatea, arata un studiu recent, transmite BBC News Online.

Noua femei din zece cred ca aventurile de o noapte sunt imorale, se arata intr-un studiu ce urmeaza sa fie prezentat la o conferinta a Societatii Britanice de Psihologie. O echipa de psihologi de la Universitatea din Sheffield, care investiga atitudinile femeilor fata de sex si sexualitate, a descope-rit ca femeile au pareri mult mai conservatoare in ceea ce priveste sexul ocazional decat se credea.

Cercetatorii, care au realizat un studiu pe 46 de femei, cu varste cupinse intre 23 si 83 de ani, au descoperit ca numai 10% dintre acestea au fost de parere ca sexul "fara obligatii" este acceptabil.
Sharron Hinchcliff, care a participat la realizarea studiului, a declarat ca rezultatele acestuia au facut-o sa se intrebe daca femeile si-au castigat cu adevarat libertatea sexuala.

Echipa de psihologi a precizat ca, desi majoritatea participantelor la studiu au considerat aventurile de o zi ca fiind imorale, femeile nu le condamna pe cele care au avut parte de asemenea aventuri.

"Concluziile studiului nostru nu s-au potrivit cu imaginea pe care o avem azi despre femeile independente care pot sa fie implinite sexual fara obli-gatiile pe care le presupune o relatie", a declarat Hinchcliff.

"A mai reiesit si ca, atunci cand au aventuri de o noapte, femeile o fac mai mult pentru ca se simt singure sau disperate sau erau drogate, si nu atat din pura placere", a adaugat cercetatoarea.

Fara obligatii?
Daca stai si te gandesti de cate eforturi si compromisuri e nevoie pentru a face o relatie sa mearga, iti vine sa te iei cu mainile de cap. Asa ca nu e de mirare ca multe dintre semenele noastre aleg sa se crute de asemenea incercari si prefera sexul din categoria one-night-stand. Fie sunt prea ocupate, fie au trecut prin experiente deloc dornice sa le repete in alte relatii, fie pur si simplu se oripileaza la ideea de a tot face sex cu aceeasi persoana.

Termenul "sex ocazional" implica "fara obligatii". Dar asta nu inseamna ca lipsesc responsabilitatea si implicarea. Oricum cand vine vorba de o astfel de aventura te concentrezi numai asupra momentului respectiv. Te poti bucura de clipa traita fara sa te gandesti prea mult la ce parere are partenerul tau despre tine. Fara implicatiile emotionale ale unei relatii, te poti concentra mai bine asupra placerilor tale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.