In estetica dentara un rol important il joaca etapa de igienizare a dintilor. Ea trebuie facuta zilnic de catre pacient prin folosirea periutelor dentare, manuale, mecanice, electrice, a pastei de dinti, a atei dentare, a dusurilor bucale si a apei de gura.
Este obligatorie igienizarea profesionala facuta de catre medicul stomatolog la inceputul oricarui tratament stomatologic si periodic, o data la sase luni. Aceasta igienizare consta in indepartarea tartrului supra si subgingival prin detartraj, a placii bacteriene prin periaj profesional si fluorizare pentru intarzierea depunerii placii bacteriene. Pretul unei asemenea sedinte poate varia de la 80 pana la 150 lei noi.

Tot in cadrul acestor sedinte trebuie deprinse tehnicile corecte de igienizare la domiciliu. Pacientii pot sa-si verifice corectitudinea periajului si gradul de depunere a placii bacteriene cu ajutorul unor substante colorante ce releva prezenta acesteia. Aparitia coloratiei necesita un periaj mai atent in zona respectiva.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.