Farmaciile sunt obligate sa aiba permanent in stoc medicamentele care se elibereaza in regim compensat si gratuit, au declarat ieri, oficialii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

"Pe retetele compensate, medicul prescrie substanta activa, nu denumirea comerciala a medicamentului. Daca farmacia nu are unul dintre medicamentele prescrise, bolnavul poate solicita aducerea la raft, iar acest lucru trebuie rezolvat in 24 de ore. In plus, el poate primi un medicament similar fara a plati nimic in plus", a explicat Augustus Costache din cadrul CNAS.

Cozile pentru medicamente compensate si gratuite au continuat insa si ieri, atat in tara, cat si in Bucuresti. Majoritatea farmaciilor din centrul Capitalei spun ca epuizeaza plafoanele din prima saptamana pentru ca fondurile lunare nu depasesc 600 de milioane de lei vechi, o singura persoana putand sa aiba o reteta de cateva milioane de lei.

Pe de alta parte, la Timisoara bolnavii care tebuiau sa-si faca analizele gratis au fost obligati sa le plateasca deoarece unor laboratoare nu le-au fost repartizate cote de gratuitate in luna martie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.