Uniunea Europeana (UE) va avea, in viitor, un permis de conducere unic, care va inlocui cele 110 tipuri de documente existente la ora actuala.

Noul model unic de permis va fi sub forma unei carti de credit, in care va fi integrat un pin electronic cu datele titularului.

Alte noutati introduse, o data cu acest nou permis, constau in obligativitatea detinerii permisului pentru ciclomotoare in toate tarile, precum si principiul accesului progresiv la motociclete cu puteri mai mari, accesul direct la aceasta categorie urmand sa fie posibil doar dupa 24 de ani si dupa cel putin doi ani de experienta pe modele cu puteri mai mici.

Oficialii europeni vor sa se asigure ca noul permis unic va fi foarte bine protejat contra falsurilor si ca va exista un control eficient, gratie colaborarii stranse dintre statele UE. Validitatea documentului va fi de 10 ani, perioada pe care statele membre o pot prelungi la 15 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.