Senatorii Alexandru Athanasiu si Angel Tilvar au propus un proiect de lege, ce a fost deja adoptat in plenul Senatului, prin care fiecare profesor titular sau suplinitor va primi, din anul 2007, suma de 100 de euro anual pentru procurarea de carti sau programe educationale.

Pentru a se aplica, proiectul mai trebuie aprobat in plenul Camerei Deputatilor si promulgat de presedintele Traian Basescu. ''Initiativa parlamentarilor are la baza o cerere mai veche a Federatiei Educatiei Nationale (FEN), care, ulterior, a fost inclusa si in pachetul de revendicari al celor patru federatii din invatamant din timpul grevei din noiembrie 2005'', a precizat Catalin Croitoru, presedintele FEN.

Acesta a explicat faptul ca sindicalistii au facut aceasta cerere in urma efectuarii unor sondaje care ''scoteau in evidenta faptul ca profesorii isi cumpara foarte rar carti de specialitate din cauza salariilor mici. Acest proiect de lege va oferi o sansa de dezvoltare a invatamantului si de profesionalizare a personalului de la catedra. Speram ca actul normativ sa treaca si de Camera Deputatilor fara probleme. Numai daca vom investi mai mult in educatie si in oamenii de la catedra, vom avea o noua generatie de tineri, pregatita sa dea piept cu cerintele internationale''.