Chiar daca demolati un perete sau ascultati o melodie la radio, ceva mai tare riscati sa fiti amendati cu sume intre 2 si 15 milioane de lei vechi. Pentru a nu intra in colimatoriul politiei trebuie sa aveti in vedere respectarea catorva "reguli de conduita". Anuntarea administratorului de bloc sau a vecinilor din jurul casei dvs. despre petrecerile ce urmeaza sa aiba loc e o "lege a bunului simt" pe care trebuie sa o respectati.

In conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, constituie contraventie:

- tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma (pct. 28 al art. 2);

- tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00 si 8:00 prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare, in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora (pct. 29 al art. 2).

In primul caz, sanctiunea este amenda de la 2.000.000 de lei la 10.000.000 de lei vechi, iar in cel de-al doilea caz, amenda de la 5.000.000 de lei la 15.000.000 de lei vechi.

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.