Pare incredibil, insa statisticile o confirma.
Bucurestenii traiesc mai mult decat ceilalti romani. In ciuda vietii alerte de zi cu zi, a stresului si a poluarii, media de viata in Capitala e mai mare decat in restul tarii. Daca Bucurestiul se poate lauda cu cei mai longevivi cetateni, orasul sufera la capitolul bebelusi. Am vrut sa vedem cum e viata la varste extreme, asa ca am pus fata in fata doi bucuresteni. Un batran trecut de 100 de ani si o fetita de 11 luni, abandonata.

Aparent nu au nimic in comun. De-o parte a baricadei se afla un copilas cu chip de inger, pentru care viata e o necunoscuta. De cealalta parte, un batran intelept, pentru care verbul "a trai" nu mai are nici o necunoscuta. Si totusi, intre batranul de 100 de ani si fetita care abia invata sa gangureasca exista un element comun: "statutul de bucurestean". Intalnirea dintre cei doi a fost emotionanta si pentru unul si pentru celalalt. Batranul bucurestean a tinut in brate pentru prima data copilul pe care si l-ar fi dorit, iar micuta de numai 11 luni s-a atasat imediat de bunicul pe care nu-l are.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.