Eternul Gica Petrescu si-a aniversat ieri 91 de ani de primaveri cu discretia si modestia de care s-a inconjurat in ultimii ani.

A reusit nu doar sa cunoasca gloria sub toate regimurile politice din ultimul secol, ci si mai toate formulele tehnice de inregistrare pentru cele peste 1.500 de cantece din discografie - de la placile de patefon, la cele de vinil si pana la CD-ul audio modern - despre Gica Petrescu nu mai stiu nimic concret decat cei apropiati, si acestia foarte putini.

Dupa ce in luna mai 2002 primea Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru cariera artistica pusa in slujba cantecului romanesc, iar cu o saptamana in urma, la gala "Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati", i-a fost decernat premiul special "Cantecul e viata mea", la inceputul acestui an, televiziunile aratau totusi o imagine dezolanta a "eternului" Gica Petrescu, evident bolnav si deloc dornic de a se arata in public.

Lasand la o parte aceste "rautati si mici scandale" ii uram din inima domnului Gica Petrescu la multi ani, multa sanatate si, maestre sus fruntea... si paharul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.