Tudor Chirila detine unul din rolurile principale in filmul ''Legaturi bolnavicioase''.

Productia, care a avut premiera mondiala la Festivalul de la Berlin si va intra in cinematografele romanesti pe 7 aprilie, il aduce in postura de regizor de lungmetraj pe Tudor Giurgiu. Filmul ''vorbeste'' despre deruta afectiva a unor tineri de 18-19 ani. Legaturile dintre cei trei protagonisti, doua fete si un baiat, se intampla insa sa nu fie dintre cele mai frecvente. Alex si Kiki, colege la Facultatea de Litere, sunt indragostite una de alta. Kiki nutreste insa ceva sentimente si pentru fratele ei, Sandu.

Tudor Chirila recunoaste ca la inceput i s-a parut ca personajul fratelui e "cam pus cu mana". "Am avut si o discutie cu Tudor Giurgiu, care a sunat, probabil, precum clasicele cereri ale actorului roman de a mai avea o scena in film. Eu chiar credeam insa ca in economia filmului era nevoie de o scena in plus care sa duca sau nu in ambiguu relatia Kiki-Sandu.
Ceea ce m-a motivat sa accept rolul a fost ideea ca Sandu e un personaj de care trebuie sa-ti fie mila. Nu e vina lui ca se intampla... Am decis sa joc acest personaj ca pe orice alt barbat care se indragosteste de o femeie".

Solistul trupei Vama Veche nu condamna legaturile bolnavicioase care se infiripa. "Eu cred ca pana la urma nu trebuie sa ne ferim ca acest film e si despre lesbiene. Pentru ca am face o discriminare. Lesbianismul e o mlastina in care 'floarea iubirii>> nu poate incolti? E un film despre iubire pe fondul unei relatii lesbiene".

Maria Popistasu: ''Nu credeam ca o sa iau rolul!''

"Legaturi bolnavicioase" are mult de castigat de pe urma distributiei. Ioana Barbu si Maria Popistasu, Tudor Chirila, Mircea Diaconu, Virginia Mirea, Tora Vasilescu si Valentin Popescu.

Pe langa actorii profesionisti, din distributie fac parte si doua nume celebre in show-bizz-ul romanesc: Dragos Gardescu, alias Puya, si Mihaela Radulescu. Fosta sotie a lui Stefan Banica Jr. are o scurta, dar amuzanta aparitie. Pentru prestatia lor, Ioana Barbu si Maria Popistasu au fost laudate si in revista Variety in cronica de la Berlinala.

Desi a mai jucat in trei filme inainte de "Legaturi bolnavicioase", toate productii straine, Maria Popistasu ajunge acum sa fie cunoscuta de spectatorii romani. In toata perioada in care a dat probele, Popistasu a crezut ca isi pierde timpul, pentru ca auzise un zvon conform caruia actritele pentru rolurile principale erau deja alese. "La probe, se fixase un soi de cuplu intre mine si Ioana si amandoua stiam acelasi lucru: ca rolurile sunt deja date, asa ca ne intrebam de ce tot suntem chemate. Pana la urma m-am intalnit cu Tudor, care mi-a zis ca s-a hotarat, ca am luat eu si Ioana. Am fost destul de uimita", spune Maria.

Filmul va putea fi vazut din 7 aprilie la CinemaPRO Piata Universitatii, Glendale Cotroceni, Hollywood Multiplex si Movieplex din Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.